10 VOEDINGSTIPS

1: Dont Diet. Je wilt iets doen waar je op langer termijn wat aan hebt. Bij een dieet verlies je over het algemeen te snel gewicht wat je spiermassa niet ten goede komt.

2: Drink voordat je gaat eten 2 glazen water. Het geeft een voller gevoel waardoor je automatisch minder eet. Het is meteen een goede manier om er voor te zorgen dat je voldoende vocht binnen krijgt.

3: Eet voldoende groente en fruit. Minimaal 500 gram en 2 stuks. Door de rijkdom aan vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten zijn groenten en fruit absoluut onmisbaar om ons lichaam goed te laten functioneren.

4: Eet je fruit en drink het niet. Om fruit te kunnen drinken persen we het vocht er uit. Wat je voornamelijk overhoudt zijn suiker calorieën. Er is een sterk verband tussen suikerhoudende dranken en obesitas, diabetes 2, hart- en vaatziektes en allerlei andere gezondheidsproblemen . Denk erom dat vruchtendranken bijna net zo slecht zijn als frisdrank op dit punt. Ze bevatten net zoveel suiker en de kleine hoeveelheden antioxidanten wegen NIET op tegen de schadelijke effecten van de suiker.

5: Gebruik extra vergine olijfolie. Extra vergine olijfolie is het gezondste vet op aarde. Het zit bomvol met enkelvoudig onverzadigde vetten en krachtige antioxidanten die gezond zijn voor hart en bloedvaten en ontsteking helpen bestrijden. Extra vergine olijfolie heeft veel gunstige effecten op de hartgezondheid en mensen die het gebruiken lopen minder risico op overlijden door hartaanvallen en beroertes.

6: Eet voldoende eiwitten. Eiwitten zijn ontzettend belangrijk en volgens veel deskundigen is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet genoeg. Eiwit is vooral belangrijk bij het afvallen en het werkt via verschillende mechanismen . Een hoge eiwitinname kan de stofwisseling een behoorlijke opkikker geven, terwijl het ervoor zorgt dat je zo vol zit dat je vanzelf minder calorieën gaat eten. Het kan ook cravings verminderen en het verlangen om ’s avonds laat nog te gaan snacken. Voldoende eiwit eten blijkt ook de bloedsuiker- en bloeddrukniveaus te verlagen .

7: Maak een weekplanning voor je eten. Door je voeding te plannen en in huis te halen ben je minder snel geneigd om iets te bestellen of te halen. Zo is het makkelijker om goed en gezond te eten.

8: Leg in je auto of tas dingen die je makkelijk kunt eten voor als je dag anders loopt of als je weggaat. Een paar voorbeelden daarvan zijn appels, noten of een gezonde reep.

9: Eet noten. Met een handje noten per dag doe je jouw lichaam een plezier. Noten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Verder leveren noten veel gunstige voedingsstoffen zoals vezels, eiwit, ijzer en onverzadigd vet. Let wel op er zit wel veel energie in dus 1 handje is voldoende.

10: Verspreid je energiebepaling over de hele week in plaats van 1 dag. Voorbeeld stel je mag 2200 kcal per dag, dat doe je dan keer 7 dagen. = 15.400 kcal per week. Stel je hebt een keer een slechte dag en je eet er 3300 dan hoef je niet in paniek te raken. Het betekend alleen dan je de andere dagen wat minder moet eten om op de 15.400kcal uit te komen. Zo is het makkelijker om je week in te delen en is het niet erg als het een keer fout gaat.