7 TIPS OM JE DISCIPLINE OP TE BOUWEN!

Als je meer discipline wilt opbouwen dan is het belangrijk dat je je wilskracht ontwikkelt. Dat je het traint, iedere dag opnieuw. Dat doe je door jezelf te pushen om iets te doen waar je eigenlijk geen zin in hebt. Hoe vaker je dat doet, des te sterker je discipline wordt.

1: om je discipline op te bouwen is het belangrijk om te weten wat je sterke en zwakken punten zijn. Ga eens een week lang bijhouden wat je doet en ook niet doet. Wat je uitstelt en wat je graag wilt doen.

2: Maak een lijst van de dingen die je moet doen en ga ze doen. Stop met uitstellen.

3: Stel een doel wat je wilt bereiken binnen een bepaalde tijd. Maak het ongemakkelijk. Het doel en het tijdsbestek waarin je behaalt wilt hebben. Dus niet iets wat je makkelijk kunt behalen maar iets waar je dingen voor aan de kant moet zetten.

4: Maak je niet druk om de momenten dat het even niet lukt. Focus je op de toekomst en zorg dat je het meteen weer op pakt.

5: Zorg dat er zo min mogelijk afleiding in de buurt is. Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld social media. Ook spelletjes op je telefoon mag je verwijderen om je te concentreren op wat belangrijk is.

6: Heb geduld. Je kunt jezelf aanleren om elke dag te doen wat je moet doen het kost alleen tijd om er een gewoonte van te maken. Neem dus de tijd om gedisciplineerd te worden.

7: Investeer in jezelf. Ga met iemand aan de slag die jou kan helpen met het bouwen van een stevig fundament om vanuit daar verder te bouwen aan je discipline.