Milou ” ik ben mezelf zo dankbaar “

Met welk doel ben je gestart, wat was voor jou aanleiding om te gaan starten aan jouw traject?

Mijn doel was om mezelf weer te activeren en te genieten van een gezondere leefstijl. Ik ben altijd actief geweest maar merkte dat ik ingekakt was. Ik was vaak moe na werk en had weinig energie goed voor mijzelf te zorgen. Het lukte mijzelf niet om het plezier te vinden in bewegen en gezonde voeding en hierin blijvende veranderingen aan te brengen.

Waarom was dit doel voor jou belangrijk?
Ik zat niet meer lekker in mijn vel. Ik wilde me weer energiek gaan voelen.

Waar sta je nu?
Ik ben heel tevreden over waar ik op dit moment sta. Ik heb sinds de start van het traject veel meer controle over mijn eet- en beweegpatroon en heb het gevoel dat ik heel weloverwogen keuzes kan maken. Waar ik mij eerder liet leiden door emoties, vermoeidheid of verveling kan ik nu bewuster nadenken welke voeding ik nodig heb en welk effect dat gaat hebben. Ook snoep ik niet meer uit gewoonte maar kies ik bewust op welke momenten ik wel wil genieten van wat lekkers en merk dat ik de dag erna weer gewoon mijn gezonde gewoontes op kan pakken zonder te denken dat alles toch al verpest is. Ook ben ik veel meer gaan bewegen. Daar waar ik mij eerder voornam regelmatig te gaan sporten en dan toch op het laatst lesjes af zegde, ga ik nu toch ook al heb ik minder zin. Ik merk dat de momenten waarop in geen zin heb steeds minder voorkomen en ik het juist lekker vind om te gaan sporten. Ook zie ik duidelijk dat mijn lijf veranderd is en vind ik mijn lijf mooier, ik voel me meer zelfverzekerd en dat is een fijn gevoel.

Hoe ben je gekomen waar je nu staat?
Zoveel mogelijk consequent blijven doen wat ik met mijn trainer Brenda heb afgesproken. O.a. pt, smallgroup lessen, bewegen op niet sportdagen, voldoende eiwitten eten, voeding tracken, niet ‘s avonds op de bank hangen maar erop uit.

Wat is het mooiste / belangrijkste dat je meeneemt uit dit traject?
Dat niet alleen mijn eigen leven verbeterd is maar ik ook enkele mensen in mijn omgeving heb weten te motiveren beter voor zichzelf te zorgen.

Hoe heeft dit invloed op je leven ?
Het maakt het voor mij makkelijker om mijn gezonde gewoontes vol te houden als anderen ook gemotiveerd zijn.

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die twijfelt om te gaan starten ?
Je gaat jezelf straks zo dankbaar zijn!

Blijf je zelf goed aankijken in de spiegel en neem afscheid van het feit dat je blijft uitstellen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Uiteindelijk kost het je levenskwaliteit. Wil je meer tips? Neem dan eens contact op met één van onze personal trainers in Amersfoort.

Gerelateerde berichten

Krachttraining is veilig en gezond voor kinderen

De wetenschap is er heel duidelijk over: voor kinderen is het niks anders dan voor volwassenen: het is gezond en het is een van de veiligste vormen van lichaamsbeweging met hoge intensiteit.Geen enkel algemeen tegenargument tegen het tillen van gewichten door kinderen is gegrond.Ongeacht de eindeloze discussies met tante Rita bij de koffie, of het […]

De Transformatie van Brenda!

Toen Joost mij vroeg een blog te schijven over mijn transformatie dacht ik eerst ; transformatie… mag je het zo noemen ?  Als je opzoekt wat transformatie betekend is dit letterlijk verandering. Een fundamentele verandering van denkprocessen of zelfs een verandering van bewustzijn.  Een verandering ben ik zeker ondergaan de afgelopen 5 jaar,  fysiek en mentaal […]

Meer meer meer eieren….

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat plantaardige eiwitten gezonder zijn voor je hart en bloedvaten dan dierlijke eiwitten. Plantaardige eiwitten hebben echter ook nadelen. Ze bevatten onvoldoende bouwstenen die je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Eieren zijn gezond. Ze leveren een hoge kwaliteit eiwit en veel belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine D en jodium. Ondanks dat […]