Wij zijn chirurgen

Keuzes maken die oncomfortabel zijn stellen we graag uit. Dat is niks nieuws. Het gevolg van die keuzes echter wel. Of je kiest en je wordt gelukkig óf je blijft doen wat je doet en er verandert niks. De keuze is aan jou. Eng? Ja. Het is spannend, kiezen voor jezelf. 

Keuzes maken doen de coaches van Discipline Sports niet voor je. Dat moet je zelf doen. “Wij helpen je alleen met vertragen. Stilstaan en kijken naar wat jij echt belangrijk vindt,” vertelt coach Joost over de aanpak. “Vergelijk ons met chirurgen: je kunt pas opereren als je weet waar het probleem zit.” En dan komt het moeilijkste en meest fantastische: keuzes maken. Corona dwong Brenda om te vertragen. “Ik moest wel. De salons waren dicht. Ik werd gedwongen om naar mezelf en naar mijn leven te kijken. Toen pas kon ik écht die keuzes maken. Voor mij.” 

Commitment aan jezelf

Er is vaak meer aan de hand dan alleen de wens om af te vallen of beter eten en drinken. Je hoopt dat het op te lossen is met sporten, maar het lukt niet. Het vraagt om commitment: eerlijk zijn naar jezelf en jezelf belangrijk genoeg vinden om voor jezelf te kiezen. 

___

“Wij planten ergens een zaadje. Die ander gaat er zelf mee aan de gang.” 

___

Kwetsbaar durven zijn. Benoemen wat er aan de hand is. Soms tot het gaatje gaan met trainen, zowel fysiek als mentaal. “Bij ons staan altijd tissues klaar. Af en toe bestaat een training alleen uit praten – en dat is helemaal prima,” vertelt Joost. “Wij planten ergens een zaadje en die ander gaat ermee aan de gang. In 90 dagen kun je al zo’n grote stap zetten. Wij zeggen letterlijk: stop met die onzin en ga gewoon nu doen wat je eigenlijk al jaren wilt doen. Voor sommigen is het fit worden en klaar. Een ander wil triatlons lopen en weer een ander wil makelaar worden. Wat het is maakt niet uit, als je maar kiest én het gaat doen.” 

Meer dan je Instagramfoto’s

“We hebben allemaal een verhaal,” vertelt Joost. “Je gebruikt het vaak als excuus om niet te doen wat je moet doen. Het staat je in de weg. En toch wil je het anders. Jouw kern is zoveel meer dan je Instagramfoto’s. Het is jouw leven. Jouw verhaal.”

In de 90 dagen challenge ontdek je wat er anders moet in jouw verhaal. Wat verandert er in je leven als het anders is? En waarom moet het anders? Wil je fit zijn? Zitten je kleren niet lekker? “Vaak gaat het een laag dieper: we komen er bijvoorbeeld achter dat je je schaamt voor je partner. Of dat je geen zelfvertrouwen hebt. Daar prikken we doorheen. We helpen je te kiezen voor jezelf. Nu echt.” 

Wanneer kies jij voor jezelf?

 Neem de verantwoordelijkheid over je eigen leven, wees leider over jouw leven.

Jij hebt namelijk altijd een keuze!

Blijf je zelf goed aankijken in de spiegel en neem afscheid van het feit dat je blijft uitstellen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Uiteindelijk kost het je levenskwaliteit. Wil je meer tips? Neem dan eens contact op met één van onze personal trainers in Amersfoort.

Gerelateerde berichten

DISCIPLINE BLOG!

2021! Wat een raar jaar. Corona! Open, dicht, open, dicht. Vervelende omstandigheden om consistent te blijven. Klinkt waarschijnlijk herkenbaar. Omstandigheden zijn er altijd, je kunt ze zien als de turbulentie in een vliegtuig. Het is vervelend en je kunt er van alles bij voelen. Gelukkig zit er een Piloot die de juiste koers blijft volgen. […]

Sports don’t build character; they reveal it.

Oud basketbal speler en coach John Wooden verwoorde het al mooi.  “Sport bouwt geen karakter op, het onthult het’’. Dat is de vrije Nederlandse vertaling. Het is ook precies wat wij dagelijks zien. En wat bijvoorbeeld de topsport ook laat zien. Er zijn heel veel talenten in verschillende sporten, maar alleen de talenten die ook […]

Vertragen!

Mocht je dan graag een goed ‘’voornemen’’ willen voor komend jaar, neem je dan voor om meer te vertragen. Vertragen betekent “slow the fuck down”Wat ben je aan het doen? Is het effectief? Ga je nog de juiste kant op?Vertragen betekent de tijd nemen om te analyseren. Vertragen betekent ontspannen. Vertragen betekent de juiste voorwaarden […]