8 redenen waarom je zeker na je 50e aan krachttraining moet doen!

1. Behoud van spiermassa: Na het 50e levensjaar neemt de spiermassa natuurlijk af door sarcopenie. Krachttraining helpt dit proces tegen te gaan en zorgt voor behoud of zelfs opbouw van spieren.

2.Verbetering van botdichtheid: Krachttraining stimuleert de botten en helpt bij het voorkomen van osteoporose, een aandoening waarbij botten brozer en vatbaarder voor breuken worden.

3.Versterking van gewrichten: Door regelmatig te trainen worden de spieren rondom de gewrichten sterker, wat de gewrichten beter ondersteunt en blessures helpt voorkomen.

4.Verhoging van het metabolisme: Spiermassa speelt een grote rol in het verhogen van de ruststofwisseling, waardoor het lichaam meer calorieën verbrandt, zelfs in rust. Dit kan helpen bij gewichtsbeheersing.

5.Verbetering van de houding: Krachttraining versterkt de kernspieren, wat resulteert in een betere houding en vermindert het risico op rugklachten.

6.Mentale gezondheid: Lichaamsbeweging, inclusief krachttraining, stimuleert de productie van endorfines, die stress verminderen en bijdragen aan een beter humeur.

7.Verbetering van de algehele mobiliteit: Krachttraining draagt bij aan een betere flexibiliteit en mobiliteit, wat belangrijk is voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en het handhaven van onafhankelijkheid op latere leeftijd.

8.Verlaging van het risico op chronische ziekten: Regelmatige krachttraining kan het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en andere chronische aandoeningen verlagen door het verbeteren van de bloedsomloop, het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de bloedsuikerregulatie.

.Blijf je zelf goed aankijken in de spiegel en neem afscheid van het feit dat je blijft uitstellen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Uiteindelijk kost het je levenskwaliteit. Wil je meer tips? Neem dan eens contact op met één van onze personal trainers in Amersfoort.

Gerelateerde berichten

Snel of langdurig resultaat? Hier 6 redenen waarom je snel resultaat niet handig is.

1.Kwaliteit en Grondigheid :Wanneer dingen snel worden gedaan, is de kans groter dat er fouten worden gemaakt of dat belangrijke details worden overgeslagen. Grondigheid vraagt tijd en aandacht voor details, wat leidt tot betere kwaliteit van werk of beslissingen. 2.Duurzaamheid : Snel behaalde resultaten zijn vaak niet duurzaam. Of het nu gaat om gewichtsverlies, zakelijke […]

Waarom is je rust en herstel belangrijk?

Fiets liefhebbers kennen de zin “de tour wordt gewonnen in  bed”. Degene die het beste slaapt heeft de meeste rust en dus het beste herstel, om de volgende dag weer volle bak te kunnen gaan. Maar waarom is je rust en herstel zo belangrijk? Door het trainen ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren. Door middel […]

Krachttraining is veilig en gezond voor kinderen

De wetenschap is er heel duidelijk over: voor kinderen is het niks anders dan voor volwassenen: het is gezond en het is een van de veiligste vormen van lichaamsbeweging met hoge intensiteit.Geen enkel algemeen tegenargument tegen het tillen van gewichten door kinderen is gegrond.Ongeacht de eindeloze discussies met tante Rita bij de koffie, of het […]