Sports don’t build character; they reveal it.

Oud basketbal speler en coach John Wooden verwoorde het al mooi. 

“Sport bouwt geen karakter op, het onthult het’’.

Dat is de vrije Nederlandse vertaling.

Het is ook precies wat wij dagelijks zien. En wat bijvoorbeeld de topsport ook laat zien.

Er zijn heel veel talenten in verschillende sporten, maar alleen de talenten die ook het karakter hebben om er volledig voor te gaan zullen slagen. Dat karakter is er al bij de talenten. Het is niet zo dat de talenten het karakter krijgen omdat ze sporten. Als dat zo was zou het beste talent altijd de top bereiken.  Er is een mooi gezegde; “Hard work beats talent, when talent doesn’t work hard’’.

In het dagelijks en zakelijk leven is het niet anders. Je hoeft niet per se getalenteerd te zijn of ergens aanleg voor te hebben. Als je maar bereid bent om het werk te doen. Om de vuile meters te maken, om vroeg op te staan en om je zelf uit te dagen. Discipline. Op zoek naar een personal trainer in Amersfoort die jou hierbij helpt? Kom dan snel langs voor een gratis proefles.

Vandaar ook, dat is wat wij dagelijks zien. Als er teams bij ons trainen zijn de verschillen zichtbaar. En dat is ook het mooie aan sport. Je kunt je niet verbergen. Het is goed te zien wie de leiding neemt, wie er doorzet wanneer het zwaar wordt, wie elkaar helpt en wie er afhaakt. Daarom wordt topsport vaak vergeleken met ondernemen. Omdat er in die zin een hoop gelijkenissen zijn.

Voor, tijdens en na de training maken we een analyse die we terug geven aan de groep. De analyse die we geven als feedback is puur ter bewustwording als je jezelf wilt ontwikkelen of wilt groeien.  

Ook al is er een bepaald karakter betekent het niet dat, dat het is. Een van de vaardigheden als mens is namelijk  dat we in staat zijn om te veranderen. Wie je denkt dat je bent hoef je niet heel je leven te zijn. Dat klinkt als een tegeltje maar is wel de waarheid.

Doordat we dingen in ons leven meemaken, van tegenslagen tot succes, het bepaald hoe we ons gedragen en wie we denken te zijn. Dat is uiteindelijk de key tot succes, geluk en ook bepalend voor je gezondheid.   

Het is niet wie je bent, het gaat om wie je wilt zijn!

Gerelateerde berichten

17 caloriearme voedingsmiddelen

We hebben een paar essentiële dingen nodig om in leven te blijven. Voeding is er een van. Elke dag weer maken we keuzes wat en hoeveel we eten. Ondanks dat het wellicht niet bewust is doen we het wel. Het beste als je wilt afvallen is producten gebruiken waar weinig energie in zit maar waar […]

Waarom is je rust en herstel belangrijk?

Fiets liefhebbers kennen de zin “de tour wordt gewonnen in  bed”. Degene die het beste slaapt heeft de meeste rust en dus het beste herstel, om de volgende dag weer volle bak te kunnen gaan. Maar waarom is je rust en herstel zo belangrijk? Door het trainen ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren. Door middel […]

Hennie ”fit en zelfverzekerd”.

Hoe ben je bij DS gekomen? Via mijn osteopaat. Was je meteen overtuigd? Ja! Beste investering in mezelf geweest. Wat was je doel? Ik wilde graag fysiek sterker worden en vertrouwen terug krijgen in mijn lijf. Waarom was dat belangrijk voor je? Het was belangrijk omdat na mijn zwangerschap mijn lichaam een klap heeft gehad. […]