Kiezen voor jezelf is niet egoïstisch

Er is altijd een keuze

Je baan is niet leuk, je voelt je dik en thuis ben je altijd druk. Dat helpt allemaal niet mee. En dan wil je ook nog sporten of afvallen… Waarom het eigenlijk niet lukt om je doel te behalen? Heel simpel. Tenminste, als het aan ons ligt. Het gaat namelijk niet alleen om het sporten of eten, maar ook om het ongeluk dat er omheen hangt. 

Diep van binnen weet jij wat je wilt, maar er hangt (te) veel omheen. Sociale druk, meningen van anderen – die overigens vaak hun eigen angst op jou projecteren. Misschien vinden mensen je niet meer aardig als jij voor jezelf kiest. Doodeng. Daarom doe je niks aan die vervelende baan. En ben je te zwaar – dat weet je zelf echt wel – en blijf je zo doorgaan. Of zit je niet lekker in je relatie, maar blijf je erin omdat het zo vertrouwd is. 

Brenda: “Dit moet voor altijd anders”

Wij weten waar we het over hebben en wat er gebeurt als je keuzes maakt. Coach Brenda startte in 2017 met de 90 dagen challenge. Op eigen initiatief. “Ik was altijd druk voor alles en iedereen. Ik was moeder van, vriendin van, werkgever van… en daarna kwam ik een keertje aan de beurt. Op de laatste plaats. Toen dacht ik: dit moet voor altijd anders, niet voor eventjes.” Brenda las een post van Discipline Sports op Facebook en wist dat ze dit nodig had. “Geen bullshit, geen gelul. Gewoon doen en gaan. Niet langer excuses verzinnen voor mezelf. Nu is het tijd.” 

Terugkijkend op die eerste periode bij Discipline Sports vertelt Brenda wat haar grootste eye opener was. “Jezelf op nummer 1 zetten is niet egoïstisch. Kiezen voor jezelf betekent ook zorgen voor jezelf. Daar moet je soms keuzes voor maken die niet comfortabel zijn, terwijl je weet dat het goed voor je is.” Ook het excuus ‘omgeving’ heeft Brenda getackeld. “Ik heb geleerd om ‘nee’ te zeggen, waar ik normaal altijd ‘ja’ zei tegen mensen. Mijn grootste angst was anderen teleurstellen, op elk vlak in mijn leven.” 

Na de 90 dagen challenge pakte Brenda door. “Het heeft wel anderhalf jaar geduurd voordat ik echt oncomfortabele keuzes durfde te maken. Dat was doodeng, maar het heeft me veel opgeleverd. Ik leef mijn leven nu zoals ik het wil en niet langer hoe ik dénk dat ik het moet doen voor mijn omgeving.” 

Unleash your potential

Brenda viel in zes jaar 20 kilo af, verkocht haar drie kapsalons en startte als coach bij Discipline Sports. “Ik hoop vrouwen te inspireren met mijn verhaal. Het hoeft niet zo groot, ook kleine veranderingen hebben grote impact op je leven.” Er ontstond een sneeuwbaleffect voor Brenda. “Er is niets dat ik niet kan. Als ik dit kan, kan ik dat ook. Ja, het is hard werken, maar ik voel me er lekker door en het lukt me steeds weer.” Inmiddels heeft Brenda een triatlon achter de rug en traint ze voor een nieuwe. “Ik doe nooit iets half, dus ik ga voor alles of niks. Unleash your potential, daar geloof ik echt in.” 

 Neem de verantwoordelijkheid over je eigen leven, wees leider over jouw leven.

Jij hebt namelijk altijd een keuze!

Blijf je zelf goed aankijken in de spiegel en neem afscheid van het feit dat je blijft uitstellen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Uiteindelijk kost het je levenskwaliteit. Wil je meer tips? Neem dan eens contact op met één van onze personal trainers in Amersfoort.

Gerelateerde berichten

Klaas zijn 90 dagen!

Hoe ben je bij Discipline Sports terechtgekomen? Afgelopen zomer zat ik op de camping, een mooie tijd om eens wat dingen op een rij te zetten. Ik ben 49, liep al een aantal jaar niet meer hard door een knieblessure, was wat te zwaar en ging zo’n 2x per jaar door mijn rug. Door mijn […]

Gezond ontbijt….

Ingrediënten:                                           Voedingswaarde:                            2 eieren                                                     Calorieën:     389 Halve avocado                                          Eiwitten:       16 3 tomaten                                                 Koolhydraten:  25 Citroensap                                                Vetten:           25 peper Bereidingstijd:                                           10 min Bereidingswijze: Blijf je zelf goed aankijken in de spiegel en neem afscheid van het feit dat je blijft uitstellen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Uiteindelijk kost het je levenskwaliteit. Wil je meer […]

De warming up!

Een warming up doe je ter voorbereiding op hetgeen dat komen gaat. Je lichaam en geest voorbereiden is essentieel om tijdens een training alles te kunnen geven.  Door “warm” te worden creëer je meer soepelheid in de gewrichten en spieren waardoor je bewegingsuitslag makkelijker volledig kan worden benut. Je bewegingsuitslag is weer belangrijk om het […]