Milou ” ik ben mezelf zo dankbaar “

Met welk doel ben je gestart, wat was voor jou aanleiding om te gaan starten aan jouw traject?

Mijn doel was om mezelf weer te activeren en te genieten van een gezondere leefstijl. Ik ben altijd actief geweest maar merkte dat ik ingekakt was. Ik was vaak moe na werk en had weinig energie goed voor mijzelf te zorgen. Het lukte mijzelf niet om het plezier te vinden in bewegen en gezonde voeding en hierin blijvende veranderingen aan te brengen.

Waarom was dit doel voor jou belangrijk?
Ik zat niet meer lekker in mijn vel. Ik wilde me weer energiek gaan voelen.

Waar sta je nu?
Ik ben heel tevreden over waar ik op dit moment sta. Ik heb sinds de start van het traject veel meer controle over mijn eet- en beweegpatroon en heb het gevoel dat ik heel weloverwogen keuzes kan maken. Waar ik mij eerder liet leiden door emoties, vermoeidheid of verveling kan ik nu bewuster nadenken welke voeding ik nodig heb en welk effect dat gaat hebben. Ook snoep ik niet meer uit gewoonte maar kies ik bewust op welke momenten ik wel wil genieten van wat lekkers en merk dat ik de dag erna weer gewoon mijn gezonde gewoontes op kan pakken zonder te denken dat alles toch al verpest is. Ook ben ik veel meer gaan bewegen. Daar waar ik mij eerder voornam regelmatig te gaan sporten en dan toch op het laatst lesjes af zegde, ga ik nu toch ook al heb ik minder zin. Ik merk dat de momenten waarop in geen zin heb steeds minder voorkomen en ik het juist lekker vind om te gaan sporten. Ook zie ik duidelijk dat mijn lijf veranderd is en vind ik mijn lijf mooier, ik voel me meer zelfverzekerd en dat is een fijn gevoel.

Hoe ben je gekomen waar je nu staat?
Zoveel mogelijk consequent blijven doen wat ik met mijn trainer Brenda heb afgesproken. O.a. pt, smallgroup lessen, bewegen op niet sportdagen, voldoende eiwitten eten, voeding tracken, niet ‘s avonds op de bank hangen maar erop uit.

Wat is het mooiste / belangrijkste dat je meeneemt uit dit traject?
Dat niet alleen mijn eigen leven verbeterd is maar ik ook enkele mensen in mijn omgeving heb weten te motiveren beter voor zichzelf te zorgen.

Hoe heeft dit invloed op je leven ?
Het maakt het voor mij makkelijker om mijn gezonde gewoontes vol te houden als anderen ook gemotiveerd zijn.

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die twijfelt om te gaan starten ?
Je gaat jezelf straks zo dankbaar zijn!

Blijf je zelf goed aankijken in de spiegel en neem afscheid van het feit dat je blijft uitstellen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Uiteindelijk kost het je levenskwaliteit. Wil je meer tips? Neem dan eens contact op met één van onze personal trainers in Amersfoort.

Gerelateerde berichten

Jij hebt altijd een keuze!

Durf jij jezelf een aantal vragen te stellen en hier brutaal eerlijk op te antwoorden? Geven de mensen met wie jij veel tijd doorbreng  energie of kosten ze je energie? Wat zou jij  doen als je  geen angst of onzekerheid zou ervaren? Hoe zou je leven er dan uitzien, welke beslissingen zou je nemen? Hoe […]

8 redenen waarom je zeker na je 50e aan krachttraining moet doen!

1. Behoud van spiermassa: Na het 50e levensjaar neemt de spiermassa natuurlijk af door sarcopenie. Krachttraining helpt dit proces tegen te gaan en zorgt voor behoud of zelfs opbouw van spieren. 2.Verbetering van botdichtheid: Krachttraining stimuleert de botten en helpt bij het voorkomen van osteoporose, een aandoening waarbij botten brozer en vatbaarder voor breuken worden. […]

Lees hier het verhaal van Twan.

Dit is precies waar wij het voor doen, impact maken op het fysieke en mentale welzijn, het verhaal van Twan Toonen, 62 jaar & ondernemer. Een jaar personal training: onmisbaar voor een gezonder en gelukkiger leven.Een jaar geleden zette ik met knikkende knieën voet in de sportschool voor mijn eerste personal training sessie. De kosten […]