Focus!

De meeste mensen willen alles. Gelukkig zijn, toffe vrienden, succesvol zijn, fantastische relaties, geweldige seks, niks missen en veel vrienden.

Uit cijfers blijkt dat 1 op de 5 mensen angstig is, 1 op de 6 depressief, 1 op de 8 verslaafd en 1 op de 10 mensen eenzaam. Daarnaast is meer dan de helft van Nederland te zwaar.  Het probleem en meteen de oplossing is focus. Je kunt niet overal succesvol in zijn. Je zult keuzes moeten maken in dat wat echt belangrijk voor je is.  Is dat geluk? Is dat geld? Of is dat gezondheid?

Dat wat waar jij je op focust groeit. Focus is de mate waarin iemand zich richt op één specifiek doel of taak, en hun aandacht en energie hierop concentreert zonder afgeleid te worden. Dat is precies de reden waarom je niet met je telefoon moet spelen als je in de auto zit of op de fiets.  Dat is precies de reden waarom je niet voor de tv moet eten.

Je kunt 5 prioriteiten hebben in je leven. Die prioriteiten kunnen goed samen. Je zult je echter wel moeten focussen op hetgeen wat op langer termijn belangrijk voor je is. Niet op hetgeen voor je ligt of staat.  Een mooi voorbeeld daarvan is voeding. We worden heel de dag verleid door ongezonde keuzes. Door je te focussen op lange termijn laat jij je niet verleiden door wat dagelijks langs komt.

Naast de focus zijn keuzes dus bepalend. Jij bepaald! Ook als je niet kiest bepaal jij. Geen keuze maken is ook een keus. Het gaat er dus om dat wanneer jij met een van je prioriteiten bezig bent dat je focus alleen daar ligt.

Als je met je partner spreekt luister alsof je elkaar voor het eerst spreekt.

Op je aan het werk zorg je voor geen afleiding.

Wanneer je eet doe je dat zonder tv of andere afleiding.

Door naar je prioriteiten te leven zul je merken dat je meer vrije tijd hebt, effectiever bent en meer rust ervaart. Het betekent niet dat je alleen maar bezig bent, 1 van de 5 prioriteiten ben jij. Dat betekent dat je zult moeten voor balans. Dus ook voor rust, ontspanning en plezier. De boog kan niet altijd gespannen zijn.

Hier de belangrijkste dingen om je focus te kunnen verbeteren.

  • Elimeneer afleidingen
  • Stop met multitasking
  • Zorg voor meer slaap
  • Eet goed
  • Neem geregeld een korte pauze
  • Stel dagelijks een prioriteit
  • Zorg voor voldoende beweging.

Kies en focus op jezelf en hetgeen wat voor jou belangrijk is. Alle andere dingen zijn onzin die je afleid.

Gerelateerde berichten

Is wanneer je eet belangrijker dan wat je eet?

Veel mensen maken zich zorgen over het aankomen in gewicht als ze later dan een bepaald tijdstip eten. Maar maakt het uit wanneer je eet? Is dit tijdstip daadwerkelijk belangrijker dan wát je eet? Er is belachelijk veel onderzoek gedaan naar de vraag of je aankomt als je (het avondeten) na 20.00 uur eet. De […]

Vertragen!

Mocht je dan graag een goed ‘’voornemen’’ willen voor komend jaar, neem je dan voor om meer te vertragen. Vertragen betekent “slow the fuck down”Wat ben je aan het doen? Is het effectief? Ga je nog de juiste kant op?Vertragen betekent de tijd nemen om te analyseren. Vertragen betekent ontspannen. Vertragen betekent de juiste voorwaarden […]

’S MIDDAGS WARM ETEN OF ’S AVONDS? WAT IS GEZONDER?

Vroeger at iedereen ’s middags warm, maar tegenwoordig doen we dat meestal ’s avonds. Wat is gezonder? Grote kans dat jij iedere middag luncht met een boterham kaas, een frisse salade of een toast met avocado. Toch zaten we zo’n 50 jaar geleden nog iedere middag om 12.00 uur stipt aan de aardappelen, groenten en […]