Preventief of repressief?

Handel je naar wat je weet of wacht je af? Een van de mooiste voorbeelden is denk ik wel vanuit de wereld van de fysiotherapie.  Je gaat door je rug het doet pijn en het zit je in de weg in je dagelijkse handelingen. Je wilt er vanaf dus zoekt een specialist die verlicht het iets en geeft je oefeningen mee om pijnvrij te worden. Dit doe je net zolang totdat je pijnvrij bent en je gaat weer verder met waar je was.

Meestal als pijn weg is stoppen de mensen met de oefeningen. Het is tenslotte niet meer relevant want je bent pijnvrij? Maar voor hoe lang? En denk je op het moment dat je weer pijn in je rug krijgt “was ik maar door gegaan met de oefeningen?’’ of denk je van ah, ik doe het precies hetzelfde als vorige keer, dat werkte ook tijdelijk prima!

Zo is het met veel dingen wat betreft onze gezondheid, leefstijl en vitaliteit. Creëer je zelf een noodzaak of wacht je totdat het voor wordt gecreëerd?  Mijn beide ouders stopte pas met roken na een hartaanval.  Ga je afvallen nadat je het nieuws hebt gekregen dat je diabeet bent?

Het is schrijnend om te zien hoe belangrijk mensen het vinden dat hun auto schoon is en er juiste benzine in gaat. Want als we dat niet doen kost het geld. Je lichaam gaat niet ineens stuk als je er iets verkeerds in gooit. Dat gebeurd langzaam waardoor je het bijna niet door hebt. Maar kijk eens  naar jezelf wanneer je voor laatst echt fit was en hoe lang is dat geleden? Wat was er toen anders? En zoveel belangrijker dan nu?

Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen, zo zorg je namelijk ook voor de mensen om je heen. Naar onze mening is het belangrijk om gefocust te blijven op de kwaliteit van leven. En dan met name vanuit vitaliteit en gezondheid. Het is een ontzettend cliché maar wel noodzakelijk. Als meer dan de helft van Nederland te zwaar is, is er blijkbaar te weinig focus de gezondheid.

Hier 5 makkelijke tips om meteen een impact op je gezondheid te maken.

Je kunt klein beginnen en het ook klein houden.

  1. Begin met elke dag een half uur te gaan wandelen.
  2. Pak waar kan de fiets in plaats van de auto.
  3. Let goed op wat en hoeveel je eet.
  4. Gun jezelf niet te veel vanuit de gedachte  ‘’dat heb ik verdient’’.
  5. Hou het doordeweeks qua voeding strak zodat je in het weekend maar meer kunt genieten.

Blijf je zelf goed aankijken in de spiegel en neem afscheid van het feit dat je blijft uitstellen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Uiteindelijk kost het je levenskwaliteit. Wil je meer tips? Neem dan eens contact op met één van onze personal trainers in Amersfoort.

Gerelateerde berichten

Wist je dat?

1. WE HEBBEN MEER DAN 600 SPIEREN IN ONS LICHAAM Gemiddeld heeft een mens tussen de 640 en 850 verschillende soorten spieren. Er is geen vaste hoeveelheid spieren om vast te stellen. Dit verschilt per persoon. Sommige mensen missen spieren, dit kunnen willekeurige of dwarsgestreepte spieren zijn. Willekeurige of dwarsgestreepte spieren zijn spieren die je […]

Waarom Discipline?

We kennen de zin ‘’Discipline equals freedom”.  Waarom is dat zo? De gedachte is vrij simpel, als je heel de dag wat je moet doen zit je uiteindelijk op de bank terwijl je alles gedaan hebt en je dus rust hebt. Vrijheid. Je hebt voldoende geld, je ben gezond en fit en je relaties zijn […]

De Transformatie van Brenda!

Toen Joost mij vroeg een blog te schijven over mijn transformatie dacht ik eerst ; transformatie… mag je het zo noemen ?  Als je opzoekt wat transformatie betekend is dit letterlijk verandering. Een fundamentele verandering van denkprocessen of zelfs een verandering van bewustzijn.  Een verandering ben ik zeker ondergaan de afgelopen 5 jaar,  fysiek en mentaal […]