DISCIPLINE BLOG!

2021!

Wat een raar jaar. Corona! Open, dicht, open, dicht. Vervelende omstandigheden om consistent te blijven. Klinkt waarschijnlijk herkenbaar. Omstandigheden zijn er altijd, je kunt ze zien als de turbulentie in een vliegtuig. Het is vervelend en je kunt er van alles bij voelen. Gelukkig zit er een Piloot die de juiste koers blijft volgen. Die piloot is natuurlijk een metafoor voor jouzelf.

Wat zou het vreemd zijn als er geen piloot zou zitten! Wat zou er dan gebeuren? Precies! Je zou van je koers afwijken en niet bij je bestemming aankomen. Klinkt herkenbaar? Naast de menselijke piloot is er ook de automatische piloot. Die volgt de koers zolang er geen bijzondere omstandigheden zijn. Zodra die er wel zijn schakelen ze over op de menselijke piloot. Tijdens de automatische piloot is de menselijke piloot constant gefocust op de juiste koers. Wat als hij die focus zou verliezen? Precies! Bestaat de kans dat ze niet op de bestemming aankomen.

Hoe vervelend vind je het als je in het vliegtuig zit en je komt niet bij je bestemming aan? Hoe vervelend is het als het vliegtuig steeds bepaald waar het naar toe zou gaan?

Bepaal nu je doel voor 2022! Deel dat door 12. Dan heb je je doel per maand. Deel dat door 4 dan heb je je doel per week. Focus je op je wekelijkse doel en je bereikt je bestemming eind 2022.

Geniet van de reis en blijf om je heen kijken. Het gaat er hierbij niet om hoe lang je het volhoudt maar hoe snel je het steeds weer oppakt.

Fijn uiteinde.

Gerelateerde berichten

’S MIDDAGS WARM ETEN OF ’S AVONDS? WAT IS GEZONDER?

Vroeger at iedereen ’s middags warm, maar tegenwoordig doen we dat meestal ’s avonds. Wat is gezonder? Grote kans dat jij iedere middag luncht met een boterham kaas, een frisse salade of een toast met avocado. Toch zaten we zo’n 50 jaar geleden nog iedere middag om 12.00 uur stipt aan de aardappelen, groenten en […]

Is wanneer je eet belangrijker dan wat je eet?

Veel mensen maken zich zorgen over het aankomen in gewicht als ze later dan een bepaald tijdstip eten. Maar maakt het uit wanneer je eet? Is dit tijdstip daadwerkelijk belangrijker dan wát je eet? Er is belachelijk veel onderzoek gedaan naar de vraag of je aankomt als je (het avondeten) na 20.00 uur eet. De […]

Intermittent Fasting

Fan van het 16:8-dieet? Dit onderzoek wijst uit dat het misschien tóch geen magisch recept is voor afvallen. Intermittent Fasting is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Niet zo gek, want de methode zou een positief effect hebben op je gewicht, vetverbranding, immuunsysteem en vertering. Helaas schopt de wetenschap deze magische methode onderuit in een nieuw […]