DISCIPLINE BLOG!

2021!

Wat een raar jaar. Corona! Open, dicht, open, dicht. Vervelende omstandigheden om consistent te blijven. Klinkt waarschijnlijk herkenbaar. Omstandigheden zijn er altijd, je kunt ze zien als de turbulentie in een vliegtuig. Het is vervelend en je kunt er van alles bij voelen. Gelukkig zit er een Piloot die de juiste koers blijft volgen. Die piloot is natuurlijk een metafoor voor jouzelf.

Wat zou het vreemd zijn als er geen piloot zou zitten! Wat zou er dan gebeuren? Precies! Je zou van je koers afwijken en niet bij je bestemming aankomen. Klinkt herkenbaar? Naast de menselijke piloot is er ook de automatische piloot. Die volgt de koers zolang er geen bijzondere omstandigheden zijn. Zodra die er wel zijn schakelen ze over op de menselijke piloot. Tijdens de automatische piloot is de menselijke piloot constant gefocust op de juiste koers. Wat als hij die focus zou verliezen? Precies! Bestaat de kans dat ze niet op de bestemming aankomen.

Hoe vervelend vind je het als je in het vliegtuig zit en je komt niet bij je bestemming aan? Hoe vervelend is het als het vliegtuig steeds bepaald waar het naar toe zou gaan?

Bepaal nu je doel voor 2022! Deel dat door 12. Dan heb je je doel per maand. Deel dat door 4 dan heb je je doel per week. Focus je op je wekelijkse doel en je bereikt je bestemming eind 2022.

Geniet van de reis en blijf om je heen kijken. Het gaat er hierbij niet om hoe lang je het volhoudt maar hoe snel je het steeds weer oppakt.

Fijn uiteinde.

Gerelateerde berichten

Sports don’t build character; they reveal it.

Oud basketbal speler en coach John Wooden verwoorde het al mooi.  “Sport bouwt geen karakter op, het onthult het’’. Dat is de vrije Nederlandse vertaling. Het is ook precies wat wij dagelijks zien. En wat bijvoorbeeld de topsport ook laat zien. Er zijn heel veel talenten in verschillende sporten, maar alleen de talenten die ook […]

Intermittent Fasting

Fan van het 16:8-dieet? Dit onderzoek wijst uit dat het misschien tóch geen magisch recept is voor afvallen. Intermittent Fasting is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Niet zo gek, want de methode zou een positief effect hebben op je gewicht, vetverbranding, immuunsysteem en vertering. Helaas schopt de wetenschap deze magische methode onderuit in een nieuw […]

Waarom is je rust en herstel belangrijk?

Fiets liefhebbers kennen de zin “de tour wordt gewonnen in  bed”. Degene die het beste slaapt heeft de meeste rust en dus het beste herstel, om de volgende dag weer volle bak te kunnen gaan. Maar waarom is je rust en herstel zo belangrijk? Door het trainen ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren. Door middel […]