DISCIPLINE BLOG!

2021!

Wat een raar jaar. Corona! Open, dicht, open, dicht. Vervelende omstandigheden om consistent te blijven. Klinkt waarschijnlijk herkenbaar. Omstandigheden zijn er altijd, je kunt ze zien als de turbulentie in een vliegtuig. Het is vervelend en je kunt er van alles bij voelen. Gelukkig zit er een Piloot die de juiste koers blijft volgen. Die piloot is natuurlijk een metafoor voor jouzelf.

Wat zou het vreemd zijn als er geen piloot zou zitten! Wat zou er dan gebeuren? Precies! Je zou van je koers afwijken en niet bij je bestemming aankomen. Klinkt herkenbaar? Naast de menselijke piloot is er ook de automatische piloot. Die volgt de koers zolang er geen bijzondere omstandigheden zijn. Zodra die er wel zijn schakelen ze over op de menselijke piloot. Tijdens de automatische piloot is de menselijke piloot constant gefocust op de juiste koers. Wat als hij die focus zou verliezen? Precies! Bestaat de kans dat ze niet op de bestemming aankomen.

Hoe vervelend vind je het als je in het vliegtuig zit en je komt niet bij je bestemming aan? Hoe vervelend is het als het vliegtuig steeds bepaald waar het naar toe zou gaan?

Bepaal nu je doel voor 2022! Deel dat door 12. Dan heb je je doel per maand. Deel dat door 4 dan heb je je doel per week. Focus je op je wekelijkse doel en je bereikt je bestemming eind 2022.

Geniet van de reis en blijf om je heen kijken. Het gaat er hierbij niet om hoe lang je het volhoudt maar hoe snel je het steeds weer oppakt.

Fijn uiteinde.

Gerelateerde berichten

Sports don’t build character; they reveal it.

Oud basketbal speler en coach John Wooden verwoorde het al mooi.  “Sport bouwt geen karakter op, het onthult het’’. Dat is de vrije Nederlandse vertaling. Het is ook precies wat wij dagelijks zien. En wat bijvoorbeeld de topsport ook laat zien. Er zijn heel veel talenten in verschillende sporten, maar alleen de talenten die ook […]

Het traject van Janneke.

Om af te trappen willen als eerst even zeggen dat we heel veel respect hebben voor Janneke. Wat een impact heb jij kunnen maken op je gezondheid. Je bent een wandelende demonstratie van discipline. Janneke: “ Onderschat nooit wat je in een paar maanden kan bereiken! Begin dus vandaag. Bij de start van het sporten […]

Is wanneer je eet belangrijker dan wat je eet?

Veel mensen maken zich zorgen over het aankomen in gewicht als ze later dan een bepaald tijdstip eten. Maar maakt het uit wanneer je eet? Is dit tijdstip daadwerkelijk belangrijker dan wát je eet? Er is belachelijk veel onderzoek gedaan naar de vraag of je aankomt als je (het avondeten) na 20.00 uur eet. De […]