De Transformatie van Brenda!

Toen Joost mij vroeg een blog te schijven over mijn transformatie dacht ik eerst ; transformatie… mag je het zo noemen ? 

Als je opzoekt wat transformatie betekend is dit letterlijk verandering. Een fundamentele verandering van denkprocessen of zelfs een verandering van bewustzijn. 

Een verandering ben ik zeker ondergaan de afgelopen 5 jaar,  fysiek en mentaal fitter en sterker geworden.

In januari 2018 ben ik gestart met de 90 dagen challange nadat ik besloten had om klaar te zijn met het niet fit voelen, moe zijn , alles een beetje doen.. beetje hardlopen , beetje afvallen, beetje aankomen. 

Tijdens de 90 dagen ben ik uitgedaagd om uit mijn comfortcirkel te stappen en heb ik duidelijke fysieke doelen gesteld, heb de eerste grote stappen gemaakt in verandering. 

Door het aanpassen van mijn eetgewoontes in deze peridode heb ik geleerd en ondervonden wat gezonde voeding voor je doet. Naast de verandering in mijn eetpatroon ben ik gestart met krachttraining tijdens de smallgroup trainingen en personal trainingen.  

Waar ik eerder vond dat ik hier geen tijd voor had als moeder, ondernemer , vriendin, dochter, zus, beste vriendin etc  ben ik mijn prioriteiten gaan verleggen naar mezelf..

Soms voelde dit egoistisch maar dat is zorgen voor jezelf, prioriteit aan jezelf stellen eigenlijk ook en dat is ok want is het egoisme of zelfliefde.. 

Waar ik nooit nee tegen een ander wilde zeggen, zij ik dus eigenlijk altijd keihard nee tegen mezelf. De tijd voor mezelf die altijd ingevuld werd door mijn omgeving, die ik altijd liet invullen door mijn omgeving ben ik gaan invullen op een andere manier, met sport.

Dit brengt heel veel veranderingen, sommige veranderingen gaan heel snel bijvoorbeeld de eerste 5 kilo ben je “ zo” kwijt.  Andere veranderingen kosten meer tijd en geven meer struggels, ik ging nadenken over hoe kan ik deze veranderingen de rest van mijn leven vasthouden. Wanneer ben ik nou echt gelukkig, wat heb ik daarvoor nodig en wat juist niet.

Hierbij komt ook angst kijken , angst voor verandering, angst voor afscheid nemen van gewoontes en angst voor afwijzing. Want wat zal een ander hier allemaal wel niet van vinden.

Veranderingen zijn oncomfortabel , onveilig, onbekend en zonder controle. 

 Terug vallen op oude gewoontes lijkt dan de beste keus, veilige keus , je doet wat iedereen van je verwacht en dit kost je op korte termijn minder energie.

Toen mijn moeder in augustus 2019 aan de gevolgen van longkanker overleed werd ik nog meer vast besloten om door te pakken. Te zorgen voor een gezond lichaam, en een gelukkig leven. 

Je krijgt heel veel vragen te beantwoorden; waar wil je naartoe, waar wil je vanaf, wat wil je bereiken en door bij het beantwoorden van deze vragen naar je hart te luisteren en je niet te laten leiden door angst voor discomfort  kun je gaan veranderen.

Toen ik eenmaal de veranderingen in gang durfde te gaan zetten ben harde afspraken met mezelf gaan maken om te komen  waar ik nu ben. Bij het maken van keuzes altijd luisteren naar mijn gevoel en bij elke “ stap” me  afvragen wat heb IK hieraan. 

Dit heeft veel doorzettingsvermogen en discipline gevraagd maar is het meer dan waard geweest en nog!  

Terugkijkend naar de foto die gemaakt is tijdens de start van de 90 dagen challenge zie ik mezelf maar zonder de energie die ik nu heb. Bijna een lege blik, zo voelde ik me ook , leeg. 

Het geeft me een trots gevoel dat ik de stappen heb genomen om te komen waar ik nu ben, fysiek en mentaal. 

Work hard in silence, let success be your noise 

Put yourself at the top of your to-do list every single day and the rest will fall into place 

Wil jij net zo’n transformatie doormaken? Begin dan vandaag nog met personal training in Amersfoort.

Gerelateerde berichten

Hennie ”fit en zelfverzekerd”.

Hoe ben je bij DS gekomen? Via mijn osteopaat. Was je meteen overtuigd? Ja! Beste investering in mezelf geweest. Wat was je doel? Ik wilde graag fysiek sterker worden en vertrouwen terug krijgen in mijn lijf. Waarom was dat belangrijk voor je? Het was belangrijk omdat na mijn zwangerschap mijn lichaam een klap heeft gehad. […]

Gezond ontbijt….

Ingrediënten:                                           Voedingswaarde:                            2 eieren                                                     Calorieën:     389 Halve avocado                                          Eiwitten:       16 3 tomaten                                                 Koolhydraten:  25 Citroensap                                                Vetten:           25 peper Bereidingstijd:                                           10 min Bereidingswijze: Blijf je zelf goed aankijken in de spiegel en neem afscheid van het feit dat je blijft uitstellen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Uiteindelijk kost het je levenskwaliteit. Wil je meer […]

Intermittent Fasting

Fan van het 16:8-dieet? Dit onderzoek wijst uit dat het misschien tóch geen magisch recept is voor afvallen. Intermittent Fasting is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Niet zo gek, want de methode zou een positief effect hebben op je gewicht, vetverbranding, immuunsysteem en vertering. Helaas schopt de wetenschap deze magische methode onderuit in een nieuw […]