De Transformatie van Brenda!

Toen Joost mij vroeg een blog te schijven over mijn transformatie dacht ik eerst ; transformatie… mag je het zo noemen ? 

Als je opzoekt wat transformatie betekend is dit letterlijk verandering. Een fundamentele verandering van denkprocessen of zelfs een verandering van bewustzijn. 

Een verandering ben ik zeker ondergaan de afgelopen 5 jaar,  fysiek en mentaal fitter en sterker geworden.

In januari 2018 ben ik gestart met de 90 dagen challange nadat ik besloten had om klaar te zijn met het niet fit voelen, moe zijn , alles een beetje doen.. beetje hardlopen , beetje afvallen, beetje aankomen. 

Tijdens de 90 dagen ben ik uitgedaagd om uit mijn comfortcirkel te stappen en heb ik duidelijke fysieke doelen gesteld, heb de eerste grote stappen gemaakt in verandering. 

Door het aanpassen van mijn eetgewoontes in deze peridode heb ik geleerd en ondervonden wat gezonde voeding voor je doet. Naast de verandering in mijn eetpatroon ben ik gestart met krachttraining tijdens de smallgroup trainingen en personal trainingen.  

Waar ik eerder vond dat ik hier geen tijd voor had als moeder, ondernemer , vriendin, dochter, zus, beste vriendin etc  ben ik mijn prioriteiten gaan verleggen naar mezelf..

Soms voelde dit egoistisch maar dat is zorgen voor jezelf, prioriteit aan jezelf stellen eigenlijk ook en dat is ok want is het egoisme of zelfliefde.. 

Waar ik nooit nee tegen een ander wilde zeggen, zij ik dus eigenlijk altijd keihard nee tegen mezelf. De tijd voor mezelf die altijd ingevuld werd door mijn omgeving, die ik altijd liet invullen door mijn omgeving ben ik gaan invullen op een andere manier, met sport.

Dit brengt heel veel veranderingen, sommige veranderingen gaan heel snel bijvoorbeeld de eerste 5 kilo ben je “ zo” kwijt.  Andere veranderingen kosten meer tijd en geven meer struggels, ik ging nadenken over hoe kan ik deze veranderingen de rest van mijn leven vasthouden. Wanneer ben ik nou echt gelukkig, wat heb ik daarvoor nodig en wat juist niet.

Hierbij komt ook angst kijken , angst voor verandering, angst voor afscheid nemen van gewoontes en angst voor afwijzing. Want wat zal een ander hier allemaal wel niet van vinden.

Veranderingen zijn oncomfortabel , onveilig, onbekend en zonder controle. 

 Terug vallen op oude gewoontes lijkt dan de beste keus, veilige keus , je doet wat iedereen van je verwacht en dit kost je op korte termijn minder energie.

Toen mijn moeder in augustus 2019 aan de gevolgen van longkanker overleed werd ik nog meer vast besloten om door te pakken. Te zorgen voor een gezond lichaam, en een gelukkig leven. 

Je krijgt heel veel vragen te beantwoorden; waar wil je naartoe, waar wil je vanaf, wat wil je bereiken en door bij het beantwoorden van deze vragen naar je hart te luisteren en je niet te laten leiden door angst voor discomfort  kun je gaan veranderen.

Toen ik eenmaal de veranderingen in gang durfde te gaan zetten ben harde afspraken met mezelf gaan maken om te komen  waar ik nu ben. Bij het maken van keuzes altijd luisteren naar mijn gevoel en bij elke “ stap” me  afvragen wat heb IK hieraan. 

Dit heeft veel doorzettingsvermogen en discipline gevraagd maar is het meer dan waard geweest en nog!  

Terugkijkend naar de foto die gemaakt is tijdens de start van de 90 dagen challenge zie ik mezelf maar zonder de energie die ik nu heb. Bijna een lege blik, zo voelde ik me ook , leeg. 

Het geeft me een trots gevoel dat ik de stappen heb genomen om te komen waar ik nu ben, fysiek en mentaal. 

Work hard in silence, let success be your noise 

Put yourself at the top of your to-do list every single day and the rest will fall into place 

Wil jij net zo’n transformatie doormaken? Begin dan vandaag nog met personal training in Amersfoort.

Gerelateerde berichten

Is wanneer je eet belangrijker dan wat je eet?

Veel mensen maken zich zorgen over het aankomen in gewicht als ze later dan een bepaald tijdstip eten. Maar maakt het uit wanneer je eet? Is dit tijdstip daadwerkelijk belangrijker dan wát je eet? Er is belachelijk veel onderzoek gedaan naar de vraag of je aankomt als je (het avondeten) na 20.00 uur eet. De […]

Waarom Discipline?

We kennen de zin ‘’Discipline equals freedom”.  Waarom is dat zo? De gedachte is vrij simpel, als je heel de dag wat je moet doen zit je uiteindelijk op de bank terwijl je alles gedaan hebt en je dus rust hebt. Vrijheid. Je hebt voldoende geld, je ben gezond en fit en je relaties zijn […]

Focus!

De meeste mensen willen alles. Gelukkig zijn, toffe vrienden, succesvol zijn, fantastische relaties, geweldige seks, niks missen en veel vrienden. Uit cijfers blijkt dat 1 op de 5 mensen angstig is, 1 op de 6 depressief, 1 op de 8 verslaafd en 1 op de 10 mensen eenzaam. Daarnaast is meer dan de helft van […]