Vertragen!

Mocht je dan graag een goed ‘’voornemen’’ willen voor komend jaar, neem je dan voor om meer te vertragen.

Vertragen betekent “slow the fuck down”
Wat ben je aan het doen? Is het effectief? Ga je nog de juiste kant op?
Vertragen betekent de tijd nemen om te analyseren. Vertragen betekent ontspannen. Vertragen betekent de juiste voorwaarden creëren voor het doel waar je aan werkt.


We leven in een rat race. We gaan van afspraak naar afspraak, willen er goed uitzien, geld verdienen, gezond zijn, een mooie auto hebben, een dik huis, populair op social media zijn, aardig gevonden worden door anderen, carrière maken, niks missen in het weekend, je gezin onderhouden, een te gekke partner zijn en je jezelf ontwikkelen.

Op het moment dat er vervelende dingen gebeuren schuiven we dat het liefst onder het tapijt. Je krijgt mood swings omdat je weer eens te hard hebt gewerkt en krijgt chaos in je hoofd vanwege het drukke leven.

In onze zoektocht naar geluk en innerlijke rust proberen we van alles om maar even dat kortstondige momentje van vrede en ontspanning te ervaren. Als een soort happinessjunk gaan we van het ene verlichtingsmomentje naar het andere. Het is de weg van de minste weerstand. We kijken en bewegen de verkeerde kant op.

Om uit die cirkel te komen moet je vertragen en het anders gaan doen.

Overal waar je kijkt zie je mensen om krom lopen om niks te missen op hun telefoon. Instagram moet om de 5 minuten gecheckt worden, en anders is het een goede oplossing om een smartwatch te nemen zodat je echt niks meer mist….

De dingen die je komend jaar wilt gaan doen, bereiken, zien, verdienen en liefhebben gaan je alleen lukken door eerst te vertragen. Doe een stap terug en maak een duidelijk plan met heldere acties. De acties hoef je alleen maar te doen, zin of niet. Het enige wat in de weg staat zijn je gedachten, de acties leiden tot resultaat.

De volgende 5 tips gaan je helpen om te vertragen:

  1. Doe je telefoon na 8 uur in de avond uit.
  2. Ga minimaal 5x per week een stuk(je) wandelen.
  3. Eet je maaltijden in rust zonder, muziek, telefoon en tv.
  4. Ga in gesprek met iemand over wat je nodig hebt.
  5. Focus op het geen waar je mee bezig bent.

Blijf je zelf goed aankijken in de spiegel en neem afscheid van het feit dat je blijft uitstellen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Uiteindelijk kost het je levenskwaliteit. Wil je meer tips? Neem dan eens contact op met één van onze personal trainers in Amersfoort.

Gerelateerde berichten

Wist je dat?

1. WE HEBBEN MEER DAN 600 SPIEREN IN ONS LICHAAM Gemiddeld heeft een mens tussen de 640 en 850 verschillende soorten spieren. Er is geen vaste hoeveelheid spieren om vast te stellen. Dit verschilt per persoon. Sommige mensen missen spieren, dit kunnen willekeurige of dwarsgestreepte spieren zijn. Willekeurige of dwarsgestreepte spieren zijn spieren die je […]

Sports don’t build character; they reveal it.

Oud basketbal speler en coach John Wooden verwoorde het al mooi.  “Sport bouwt geen karakter op, het onthult het’’. Dat is de vrije Nederlandse vertaling. Het is ook precies wat wij dagelijks zien. En wat bijvoorbeeld de topsport ook laat zien. Er zijn heel veel talenten in verschillende sporten, maar alleen de talenten die ook […]

Intermittent Fasting

Fan van het 16:8-dieet? Dit onderzoek wijst uit dat het misschien tóch geen magisch recept is voor afvallen. Intermittent Fasting is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Niet zo gek, want de methode zou een positief effect hebben op je gewicht, vetverbranding, immuunsysteem en vertering. Helaas schopt de wetenschap deze magische methode onderuit in een nieuw […]